Προϊόν ψυχρής έκθλιψης σπόρων κάνναβης Cannabis sativa L., υψηλής διατροφικής αξίας

ΣΠΟΡΕΛΑΙΟ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΝΝΑΒΗΣ 100ml

€8.50Τιμή
  • Περιγραφή: Το σπορέλαιο κάνναβης ΚΑΝΝΑΒΙΟ είναι 100% φυσικό, βιολογικό προϊόν ελληνικής παραγωγής από την Κοκκίνα Μαγνησίας. Προέρχεται από σπόρους κάνναβης (Cannabis sativa L., THC<0.2%), ποικιλία Fedora17, σοδειάς 2018. 

    Ιδιότητες: Υψηλής διατροφικής αξίας. Δεν περιέχει κανναβιοδιόλη. Έχει αναλογία 3:1 των ωμέγα 6 [51,8%] προς ωμέγα 3 [17,2%] λιπαρών οξέων, που θεωρείται η τέλεια αναλογία των ωμέγα λιπαρών οξέων για τον ανθρώπινο οργανισμό, την οποία δεν συναντάμε σε κανένα άλλο έλαιο. Τα ωμέγα λιπαρά οξέα είναι γνωστά για το ρόλο τους στην πρόληψη καρδιαγγειακών παθήσεων, στην υψηλή αρτηριακή πίεση, την υψηλή χοληστερόλη, το διαβήτη, την αρθρίτιδα, την τόνωση του ανοσοποιητικού, την κατάθλιψη, τις νευρικές διαταραχές, τις εγκεφαλικές λειτουργίες κ.α. Εκτός από τα ωμέγα λιπαρά οξέα, περιέχει αντιοξειδωτικά, πρωτεΐνες, καροτίνη, φυτοστερόλες, φωσφολιπίδια, καθώς επίσης και μέταλλα όπως ασβέστιο, μαγνήσιο, θείο, κάλιο, σίδηρο, ψευδάργυρο, και φώσφορο. Είναι μια πλούσια πηγή πρωτεϊνών και αμινοξέων, συμπεριλαμβανομένων και των εννέα απαραίτητων αμινοξέων καθώς και βιταμίνες A, B1, B2, B3, B6, C, D και Ε.

    Χρήση: Δεν θα πρέπει να μαγειρεύεται ή να τηγανίζεται. Προσθέστε το σε σαλάτες, ζυμαρικά, ρύζι, λαχανικά, σούπες, σάλτσες μετά το μαγείρεμά τους. Εάν πρέπει να θερμανθεί, αυτό θα πρέπει να γίνει ελαφρά και για σύντομο χρονικό διάστημα. Ως καλλυντικό, προσθέστε το σε κρέμες, σαμπουάν και άλλα προϊόντα περιποίησης του σώματος και των μαλλιών, αλλά και ως έλαιο βάσης για μασάζ. Για να βελτιώσετε τη γενική κατάσταση της υγείας σας, καταναλώστε ένα κουταλάκι του γλυκού το πρωί πριν το πρωινό και ένα το βράδυ πριν τον ύπνο. Το έλαιο σπόρων κάνναβης χρησιμοποιείται ευρέως και σε καλλυντικά και προϊόντα περιποίησης σώματος και μαλλιών, όπως κρέμες, σαμπουάν, σαπούνια. Έχει μεγάλη απορροφητικότητα από το δέρμα και ενυδατικές, αντιγηραντικές και επουλωτικές ιδιότητες, ενώ παραδοσιακά χρησιμοποιείται για την αντιφλεγμονώδη δράση του σε δερματικές παθήσεις όπως η ψωρίαση, το έκζεμα, η ακμή κ.α.

    Φυλάσσεται σε σκοτεινό και δροσερό μέρος.

    Πιστοποιήσεις: Βιολογικής καλλιέργειας [(ΕΚ) 834/2007 BIO HELLAS 2018-000000007764]. Μεταποίηση-συσκευασία στο Πράσινο Αγρόκτημα (Κρύα Βρύση).