Αναζήτηση
  • Υγεία & Κάνναβη

ΤΙ ΣΥΝΔΕΕΙ ΤΟ ΜΗΤΡΙΚΟ ΓΑΛΑ, ΤΗΝ ΚΑΝΝΑΒΗ ΚΑΙ ΤΟ ΤΣΑΪ

Ο κοινός σύνδεσμος ανάμεσα στο μητρικό γάλα, την κάνναβη και το τσάι

Τι κοινά μπορεί να έχουν το μητρικό γάλα, το τσάι και ένα τσιγάρο ινδικής Κάνναβης; Όπως φαίνεται, αρκετά. Εκτός από την παροχή μιας κατευναστικής αίσθησης άνεσης και ευδαιμονίας, μπορούν επίσης να διευκολύνουν την τόνωση και τη θρέψη του ενδοκανναβινοειδούς συστήματος, το οποίο παίζει σημαντικό ρόλο σε μια ποικιλία φυσιολογικών διεργασιών.

Τα κανναβινοειδή είναι φυσικά απαντώμενες χημικές ενώσεις που προάγουν την ομοιόσταση μέσω αλληλεπίδρασης με ειδικούς υποδοχείς που βρίσκονται στο ανθρώπινο σώμα. Μέχρι στιγμής, οι δύο υποδοχείς έχουν καθοριστεί σε CB1 και CB2. Αυτό το περίπλοκο σύστημα των κανναβινοειδών από υποδοχείς και άλλες ουσίες δέσμευσης που παρασκευάζονται στον εγκέφαλο, ονομάζεται ενδοκανναβινοειδές σύστημα.

Το μητρικό γάλα έχει εκτιμηθεί από πολλές γενιές ως η πιο υγιεινή και ευεργετική πηγή διατροφής που μια μητέρα μπορεί να προσφέρει για την ανάπτυξη του βρέφους της. Δεδομένου ότι υπάρχουν κανναβινοειδή στο μητρικό γάλα, ξεκάθαρα, ο άνθρωπος έχει σχεδιαστεί για να τα χρησιμοποιεί.

Η ικανότητα και η επιθυμία για θηλασμό είναι απαραίτητη για την ανάπτυξη του βρέφους. Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Εφημερίδα Φαρμακολογίας, τα κανναβινοειδή που βρέθηκαν στο μητρικό γάλα ενεργοποιούν τον υποδοχέα CB1. Αυτό ενεργοποιεί το στοματικό μυϊκό σύστημα, το οποίο είναι επιτακτικό για το θηλασμό. Πιστεύεται επίσης ότι αυτά τα κανναβινοειδή προωθούν την επιθυμία ενός βρέφους να φάει, όπως ένας ενήλικος χρήστης Κάνναβης αρέσκεται στο να τσιμπολογάει.

Για μια ποικιλία νομικών και ηθικών λόγων, οι ενήλικες, γενικά, δε ζητούν ένα ποτήρι μητρικό γάλα όταν θέλουν να χαλαρώσουν. Αντ' αυτού, πολλοί απολαμβάνουν ένα φλιτζάνι τσάι.

Μαύρο, άσπρο και πράσινο τσάι όλα προέρχονται από το ίδιο είδος του φυτού, το Camellia Sinesis. Αυτά τα φυτά περιέχουν ένα αντιοξειδωτικό γνωστό ως Κατεχίνη. Η Κατεχίνη ανταποκρίνεται στους υποδοχείς CB1 με τον ίδιο τρόπο που κάνουν τα κανναβινοειδή, παρέχοντας αντιφλεγμονώδη και νευροπροστατευτικά οφέλη για την υγεία. Ενώ η κατανάλωση τσαγιού μπορεί να είναι ευεργετική, οι οργανικές ποικιλίες είναι πάντα η καλύτερη επιλογή.

Όταν καπνίσεις ένα τσιγάρο ινδικής Κάνναβης, ένα ψυχοτρόπο κανναβινοειδές, γνωστό ως τετραϋδροκανναβινόλη (THC), απελευθερώνεται στον οργανισμό. Όταν η THC αλληλεπιδρά με τους υποδοχείς CB1, προκαλεί προσωρινή αύξηση της ντοπαμίνης. Ως αποτέλεσμα, ο χρήστης βιώνει μια αίσθηση χαλάρωσης και απόλαυσης. Το κάπνισμα της Κάνναβης έχει επίσης δείξει ελπιδοφόρα αποτελέσματα στην ανακούφιση από τα συμπτώματα του AIDS, θεραπείες του καρκίνου, μυϊκή σκλήρυνση και πολλές άλλες καταστάσεις αναπηρίας.

Η χρήση της Κάνναβης για ιατρικούς σκοπούς γίνεται ολοένα και περισσότερο αποδεκτή σε διάφορα κράτη. Η κατανόηση του ενδοκανναβινοειδούς συστήματος θα συνεχίσει να ρίχνει φως στο φυσικό ρόλο που παίζουν τα κανναβινοειδή. Ενώ υπάρχει ακόμα πολλή έρευνα που πρέπει να γίνει για να μπορέσουμε να κατανοήσουμε πλήρως πώς δουλεύει η Κάνναβη, υπάρχει ήδη σημαντική απόδειξη ότι αυτό το φυτό έχει ιατρική αξία.

άρθρο: Jane Hash (9/4/2014)

μετάφραση: Ηρακλής Τσαγκαράκης

πηγή: http://theleafonline.com/c/science/2014/04/the-common-link-between-breast-milk-cannabis-and-tea/?fbclid=IwAR2hwRHyr_I8g3WTYjpoSea3KQ0eFVEw114ejybmjo-eTlwj2JYuFh8xDbw160 προβολές0 σχόλια

Καραϊσκάκη 6, Λαμία, 35150

6986631519

Ακαδημίας 75 & Μπενάκη, Αθήνα, 10678

2100109154