Αναζήτηση
  • Υγεία & Κάνναβη

ΚΑΝΝΑΒΗ ΚΑΙ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΗ ΔΟΣΗ


Οι επιστήμονες εξηγούν γιατί οι χρήστες Κάνναβης δεν έχουν ποτέ θέμα υπερδοσολογίας:

Οι επιστήμονες ανακάλυψαν ένα μόριο στον εγκέφαλο που μπορεί να περιορίσει τις επιδράσεις της υπερβολικής λήψης Κάνναβης.

Η Κάνναβη δεν έχει ποτέ συνδεθεί ούτε με έναν θάνατο από υπερβολική δόση, και νέα ευρήματα μπορούν να εξηγήσουν το γιατί.

Σύμφωνα με δημοσίευσή τους στο περιοδικό Science, Γάλλοι ερευνητές έχουν εντοπίσει μια φυσική ορμόνη που αντιστρέφει τη δηλητηρίαση από Κάνναβη σε αρουραίους.

Σε συνέντευξή του, ο συντάκτης της μελέτης Δρ Pier Vincenzo Piazza εξήγησε ότι αρουραίοι που εκτέθηκαν σε THC (τετραϋδροκανναβινόλη), έδειξαν μια δραματική αύξηση στην ορμόνη του εγκεφάλου που ονομάζεται Πρεγνενολόνη. Η ορμόνη φάνηκε επίσης να αποτρέπει τις μεθυστικές επιδράσεις της Κάνναβης.

"Όταν ο εγκέφαλος διεγείρεται με υψηλές δόσεις της THC, παράγει Πρεγνενολόνη, αυξημένη κατά 3.000%, η οποία αναστέλλει τις επιδράσεις της THC".

Αλλά η μελέτη, που αρχικά προορίζονταν για την ανάπτυξη μιας θεραπείας για τον εθισμό στην Κάνναβη, έχει τελικά αποκτήσει διαφορετικές ερμηνείες.

Ενώ οι συντάκτες λένε ότι μια θεραπεία απεξάρτησης με βάση την Πρεγνενολόνη θα μπορούσε σύντομα να δοκιμαστεί σε ανθρώπους, άλλοι πιστεύουν ότι η μελέτη εξηγεί πώς ο ίδιος ο εγκέφαλος αυτοπροστατεύεται από υπερβολική δόση Κάνναβης.

Με τη δέσμευσή της στους υποδοχείς κανναβινοειδών, η THC προκαλεί την απελευθέρωση της Πρεγνενολόνης, η οποία με τη σειρά της αποδυναμώνει τη δράση της THC επί των υποδοχέων, δημιουργώντας ένα βρόχο αρνητικής ανάδρασης που θα μπορούσε να εμποδίσει τους χρήστες Κάνναβης να βιώσουν μια δυνατή μεθυστική εμπειρία.

Λαμβάνοντας υπόψη τα χαμηλά ποσοστά του εθισμού στην Κάνναβη, ο Mitch Earleywine, καθηγητής της ψυχολογίας στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης στο Όλμπανι, προσθέτει ότι ένα φάρμακο για την αντιμετώπιση της κατάχρησης Κάνναβης, ίσως να μην είναι καν αναγκαίο.

"Παρά το γεγονός ότι οι συγγραφείς το βλέπουν σαν ένα νέο τρόπο για την αντιμετώπιση της κατάχρησης Κάνναβης, είναι πραγματικά μια εξαιρετική - αν και μερική - εξήγηση για το γιατί η Κάνναβη δείχνει να μην έχει δυνητική θανατηφόρα δόση και γιατί η ιδιότητά της στη δημιουργία εθισμού είναι περισσότερο σαν της καφεΐνης και όχι σαν εκείνη οποιουδήποτε παράνομου φαρμάκου".

Οι επιστήμονες έχουν μελετήσει την Πρεγνενολόνη από το 1940 για παθήσεις όπως το άγχος και η αρθρίτιδα, αλλά μόνο πρόσφατα η συγκεκριμένη ορμόνη τράβηξε την προσοχή των ερευνητών της Κάνναβης.

Ενώ τα χάπια Πρεγνενολόνης πωλούνται ως συμπληρώματα, ο Δρ Piazza και η ομάδα του εργάζονται τώρα για το πώς να παραδώσουν την ορμόνη σε υψηλότερες δόσεις.


άρθρο: LeafScience.com (8/1/2014)

μετάφραση: Ηρακλής Τσαγκαράκης


πηγή: https://www.leafscience.com/2014/01/08/scientists-explain-marijuana-users-never-overdose/?fbclid=IwAR0C6ZdW9xGGrUEaXEyvpo3phkVRP3VuWTCWnZh1lMzJo59AsAK19cwxlcQ

224 προβολές0 σχόλια

Καραϊσκάκη 6, Λαμία, 35150

6986631519

Ακαδημίας 75 & Μπενάκη, Αθήνα, 10678

2100109154