Αναζήτηση
  • Υγεία & Κάνναβη

Η ΚΑΝΝΑΒΙΧΡΩΜΙΝΗ (CBC) ΒΟΗΘΑ ΤΟΝ ΕΓΚΕΦΑΛΟ ΝΑ ΑΝΑΠΤΥΧΘΕΙ


Αντίθετα με τη δημοφιλή πεποίθηση, ο εγκέφαλος δεν σταματά να μεγαλώνει μετά τη συμπλήρωση μιας ορισμένης ηλικίας. Στην πραγματικότητα, τα κύτταρα του εγκεφάλου δημιουργούνται συνεχώς στους ενήλικες μέσω μιας διαδικασίας που ονομάζεται νευρογένεση.

Τώρα, μια πρωτοποριακή έρευνα από την Ιταλία δείχνει ότι μια αρκετά άγνωστη χημική ουσία στην Κάνναβη, που ονομάζεται κανναβιχρωμίνη (CBC), θα μπορούσε να βοηθήσει σ' αυτή τη διαδικασία. Στην έρευνα, που δημοσιεύθηκε την περασμένη εβδομάδα στο περιοδικό Neurochemistry International, οι συγγραφείς γράφουν:

"Εν κατακλείδι, η κανναβιχρωμίνη μπορεί να ασκήσει δυνητικές δράσεις για την υγεία του εγκεφάλου μέσω των επιδράσεών της σε ενήλικα νευρικά βλαστικά κύτταρα".

Συγκεκριμένα, η κανναβιχρωμίνη φάνηκε να αυξάνει τη βιωσιμότητα της ανάπτυξης των κυττάρων του εγκεφάλου, που είναι γνωστά στους επιστήμονες ως τα ενήλικα νευρικά προγονικά βλαστικά κύτταρα (NSPC).

Στους ενήλικες η νευρογένεση συμβαίνει σε μια συγκεκριμένη περιοχή του εγκεφάλου που είναι σημαντική για τη μνήμη και τη μάθηση, τον ιππόκαμπο. Προηγούμενες μελέτες έχουν δείξει ότι ο εγκέφαλος είναι ικανός να παράγει πάνω από 5.000 νέα κύτταρα κάθε μέρα, αν και ο αριθμός αυτός φαίνεται να μειώνεται με την ηλικία.

Όπως εξηγούν οι συντάκτες της νέας μελέτης, τα βλαστικά κύτταρα που εμπλέκονται στη νευρογένεση είναι ένα "ουσιαστικό στοιχείο της λειτουργίας του εγκεφάλου για την υγεία" και η μείωση της ανάπτυξής τους θεωρείται ότι συμβάλλει σε μια ποικιλία διαταραχών, συμπεριλαμβανομένης της κατάθλιψης και της νόσου του Αλτσχάιμερ.

Είναι ενδιαφέρον ότι προηγούμενες μελέτες έχουν δείξει παρόμοια επίδραση της CBD και της THC στην ανάπτυξη αυτών των κυττάρων του εγκεφάλου.

Η Δρ Xia Jiang του Πανεπιστημίου του Saskatchewan ηγήθηκε μιας από τις πρώτες μελέτες πάνω στη σχέση THC και νευρογένεσης και συνόψίσε τα ευρήματα της μελέτης της του 2005 σε μια συνέντευξη στο Science Daily:

"Τα περισσότερα καταχρηστικά ναρκωτικά καταστέλλουν τη νευρογένεση. Μόνο η Κάνναβη προωθεί τη νευρογένεση".

Παρόλο που η τρέχουσα μελέτη διεξήχθη με τη χρήση βλαστικών κυττάρων που προέρχονταν από αρουραίους, οι συγγραφείς ελπίζουν ότι οι μελλοντικές μελέτες που θα περιλαμβάνουν σκευάσματα Κάνναβης, θα προσφέρουν ισχυρότερες αποδείξεις για το "δυνητικό όφελος της μελλοντικής κλινικής χρήσης αυτών των φυτικών προϊόντων στη θεραπεία νευρολογικών ασθενειών ή τραυματισμών, μέσω της ρύθμισης της νευρογένεσης των ενηλίκων".

Η μελέτη δημοσιεύθηκε πριν από την εκτύπωση και χρηματοδοτήθηκε μέσω μιάς ερευνητικής επιχορήγησης από την GW Pharmaceuticals.


άρθρο: TruthOnPot.com (20/8/2013)


μετάφραση: Ηρακλής Τσαγκαράκης


πηγή: https://www.truthonpot.com/sitemap/?fbclid=IwAR2nxSvNpoNCo7IvoBTjE2Waxjh-Hay0F-uPNX0QepCTWdYtxmttD4qSP1A#cannabis

48 προβολές0 σχόλια

Καραϊσκάκη 6, Λαμία, 35150

6986631519

Ακαδημίας 75 & Μπενάκη, Αθήνα, 10678

2100109154